Община Гулянци

Новини

Новини

На 19 и 20 юли ще продължи пръскането срещу комари по поречието на река Дунав

Поради лоши метеорологични условия – вятър със скорост над допустимата за авиационно пръскане, бяха отложени мероприятията, насрочени за 17 и 18 юли. Инсектицидните обработки чрез авиационно третиране срещу комари на засегнатите площи по поречието на река Дунав ще се осъществят на 19 и 20 юли.

Прочети още

Нови случаи на африканска чума в община Гулянци

Днес са констатирани нови случаи на заболяването африканска чума по свинете в град Гулянци и селата Милковица, Долни Вит, Сомовит, Шияково. В следващите дни прасетата в тези населени места ще бъдат евтанизирани.

Прочети още

Промяна в графика за третиране срещу комари

Поради очакваните неблагоприятни метеорологични условия за провеждане на авиационното третиране срещу комари  на 16.07.2019 г., същото ще се извърши на територията на община Гулянци на 17.07.2019 г.  с препарат Ефциметрин 10ЕК, което ще обхване поречието на р. Искър, р. Вит и р. Дунав  до с. Сомовит включително.  На 18.07.2019 г. от с. Сомовит в посока гр. Никопол, като е възможно препокриване на района около с. Сомовит. Третирането ще се извършва от изгрев слънце до 10.00 ч.

Констатиран случай на африканска чума в Брест

В село Брест, община Гулянци е констатиран случай на африканска чума по свинете. Заболяването е лабораторно доказано. От утре органите на Агенцията по безопасност на храните, със съдействието на общинската и кметска администрация започват евтаназия на прасетата само в селото, тъй като в трикилометровата зона не попада друго населено място.

Прочети още

В следващите два дни ще бъде извършено третиране срещу комари на територията на община Гулянци

На 16 и 17.07.2019 г. ще се извърши авиационно третиране срещу комари  на територията на община Гулянци с препарат Ефциметрин 10ЕК, което ще обхване поречието на р. Искър, р. Дунав и р. Вит.

Прочети още

Започва третирането против комари по поречието на Дунав с авиотехника

Общинска администрация Гулянци съобщава, че от утре 04.07.2019г. след 05:30 часа (сутринта) БАБХ започва третиране срещу комари с авиационна техника по поречието на река Дунав. Пчеларите да вземат необходимите предпазни мерки.

Междувременно продължава наземното третиране в населените места на общината по предварително обявения график.